Cursus Eerste hulp aan Kinderen

De cursus Eerste Hulp aan Kinderen is bedoeld voor mensen die meer willen leren over het verlenen van eerste hulp bij ongelukken aan kinderen en babies. Met name mensen met (kleine) kinderen die niet de gehele beginnerscursus willen volgen, maar toch graag handelend willen kunnen optreden bij kleine of grotere ongelukjes bij (hun) kinderen blijken geïnteresseerd te zijn in deze cursus.

Deze cursus duurt 3 avonden. De lesstof omvat reanimatie bij kinderen en babies en wordt geoefend met speciale kinder- en babypoppen. Verder komen ook onderwerpen als stoornissen in de ademhaling en/of het bewustzijn aan bod, maar ook wat te doen bij verslikking, verbranding of het drinken van verkeerde stoffen. Hoe te handelen bij kneuzingen, breuken en wondjes wordt geoefend o.a. door het aanleggen van verbandjes.

De nadruk in de cursus ligt op praktisch handelen; Er wordt veel geoefend en veel met voorbeelden gewerkt. Onze kaderinstructeurs zijn deskundig en ervaren.

Indien alles goed verloopt, ontvangt u na afloop van de cursus een certificaat afgegeven en erkend door het Oranje Kruis (indien u geen gediplomeerd EHBO-er bent) of krijgt u een extra aantekening op uw EHBO-diploma (indien u wel gediplomeerd EHBO-er bent).

Heeft u al een geldig certificaat EHBO aan kinderen en wilt u de herhalingslessen volgen? Kijk dan op de pagina Herhaling Eerste hulp aan Kinderen.

De kosten voor de beginnerscursus zijn € 95,-. Inclusief de kosten voor het benodigde lesmateriaal (boekje en verbandmiddelen), het certificaat en koffie / thee tijdens de lessen.

Bij voldoende aanmeldingen plannen wij weer een nieuwe cursus. De cursus start om 19:00u in wijkcentrum Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn.

Voor meer info of aanmelden kunt u gebruik maken van ons inschrijfformulier.

Wilt u zich inschrijven voor een cursus?

Gebruik dan dit formulier.

Betaalt uw werkgever of een andere organisatie de factuur voor de cursus? Vul dan aub onderstaande gegevens ook in.
Meerdere antwoorden mogelijk
#Indien u al in het bezit bent van een EHBO diploma vult u dan het nummer en geldigheidsdatum in a.u.b.

 Tip! Meerdere zorgverzekeraars vergoeden deze cursus. Controleer uw verzekeringspolis op deze mogelijkheid.