Cursus Eerste Hulp

De cursus wordt geheel gegeven met behulp van de meest recente druk van het Oranje Kruis-boekje. Alle bekende onderwerpen komen aan de orde, van de vijf belangrijke punten tot aan reanimatie en verbandleer. Reanimatie is een verplicht onderdeel van de EHBO-cursus. De bediening van de AED (Automatische Externe Defibrillator) behoort sinds 2009 ook tot de lesstof van de cursus.

De stoornissen in de vitale functies (b.v. stoornissen in de ademhaling en de bloedsomloop) worden behandeld volgens de nieuwste richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR).

De nadruk in de cursus ligt op de praktijk. Na het behandelen van de theorie worden de stoornissen en letsels uitgebreid geoefend. Vaak met elkaar maar ook met behulp van LOTUS-slachtoffers, die zijn opgeleid om een stoornis of letsel zo echt mogelijk na te spelen.

Om het diploma te behalen, moet u voldoen aan de gestelde eindtermen. Want; U moet het wel écht kunnen. U doet bij ons een examen bij een, door het Oranje Kruis aangewezen, onafhankelijk examenteam. Slaagt u voor het examen dan weet u echt hoe u de eerste hulp moet verlenen.

Heeft u al een geldig diploma Eerste Hulp en wilt u de herhalingslessen volgen? Ga dan naar de pagina Herhalingscursus Eerste Hulp.

Datum, plaats en kosten beginnerscursus:

De beginnerscursus bestaat uit 12 avonden. Dit betreft 10 lesavonden EHBO, 1 proefexamen en 1 examenavond. 

De kosten voor de beginnerscursus zijn € 250,- Dit bedrag is inclusief examengeld, EHBO-boekje en koffie / thee op de cursusavonden. Indien gewenst en van toepassing kan de factuur rechtstreeks naar uw werkgever of sportclub verstuurd worden.

Bij voldoende deelnemers plannen wij weer een nieuwe cursus. De cursus start om 19.30 in wijkcentrum Kerk en Zanen aan de Oude Wereld in Alphen aan den Rijn.

Voor meer info of aanmelden voor deze cursus, maak dan gebruik van ons inschrijfformulier.

Wilt u zich inschrijven voor een cursus?

Gebruik dan dit formulier.

Betaalt uw werkgever of een andere organisatie de factuur voor de cursus? Vul dan aub onderstaande gegevens ook in.
Meerdere antwoorden mogelijk
#Indien u al in het bezit bent van een EHBO diploma vult u dan het nummer en geldigheidsdatum in a.u.b.


 Tip! Meerdere zorgverzekeraars vergoeden deze cursus. Controleer uw verzekeringspolis op deze mogelijkheid.