Iedereen kan Eerste Hulp leren!

Soms bent u de enige aanwezige persoon bij een ongeluk. Is het dan geen geruststellend idee als u dan weet hoe te handelen? Omdat professionele hulp niet vaak ter plaatse aanwezig is kan er meer schade aan de gezondheidstoestand ontstaan. Daarom is het van belang dat eerste hulp wordt geboden zodat verdere schade kan worden voorkomen. Hierin kunt u een belangrijke rol spelen. Door het volgen van een EHBO cursus leert u hoe u moet handelen. Of dit nu is door het slachtoffer gerust te stellen, een pleister te plakken of te starten met de reanimatie. Wij verzorgen de beginners- en de herhalingscursussen voor de cursus Eerste Hulp, Eerste Hulp aan Kinderen en de cursus Reanimatie (inclusief AED). In het menu 'onze cursussen' vindt u per cursus alle details.

Over Ons

Van harte welkom op de website van Vereniging EHBO Alphen aan den Rijn – Centrum.

Als EHBO vereniging verzorgen wij voor ruim 200 leden de herhalingslessen die nodig zijn om het EHBO diploma, of het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen, geldig te houden.

Maar stel dat u zelf graag wilt leren hoe u moet handelen bij een ongeluk(je). Of wilt leren hoe u moet reanimeren en een AED moet bedienen? Dan kunt u bij ons terecht voor het volgen van de basiscursus Eerste Hulp, de cursus Reanimatie (inclusief AED) of de cursus Eerste Hulp aan kinderen.

Jaarlijks starten wij nieuwe cursussen en organiseren wij de herhalingslessen. In de cursuswijzer bovenaan de website vindt u alle informatie over de cursussen die wij verzorgen. Ook vindt u op onze website meer informatie over EHBO gerelateerde onderwerpen.

Heeft u ondanks dit alles toch nog een vraag of een opmerking gebruik dan ons contactformulier

Het bestuur.

Op iedereen rust de plicht naar vermogen hulp te verlenen aan medemensen die in nood verkeren. Deze nood kan het gevolg zijn van een plotselinge stoornis als gevolg van een ziekte of een ongeval.

In de cursuswijzer boven aan de website vindt u per cursus alle details.

Onze vaste cursuslocatie is Buurthuis Kerk en Zanen.

De Oude Wereld 57 (Wijk Kerk en Zanen)

2408 NV  Alphen aan den Rijn

Onze cursussen

Wij bieden verschillende cursussen

Of u nu op zoek bent naar een beginnerscursus, of juist naar een herhalingscursus. Of het om een EHBO cursus gaat, of juist voor Eerste Hulp aan Kinderen, u bent bij ons op het juiste adres.

Wij bieden verschillende beginners- en herhalingscursussen.

Voor als u vragen heeft...

Dat hangt af van je zorgverzekeraar en eventuele aanvullende zorgverzekering.

Wij hebben een informatieoverzicht opgesteld van vergoedingen per zorgverzekeraar en (aanvullende) polis, maar je kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met je zorgverzekeraar.

In de meeste gevallen vraagt je zorgverzekeraar je om de factuur en je bewijs van deelname of certificaat toe te sturen.

De beginnerscursus bestaat uit 12 avonden. Dit betreft 10 lesavonden EHBO, 1 proefexamen en 1 examenavond.

Ons Team
Ons team bestaat uit