Op 4 en 5 september gaan we weer van start met nieuwe cursussen

Op 4 september gaan we van start met een nieuwe basiscursus Eerste Hulp (EHBO). Op 5 september starten we met een nieuwe cursus Eerste Hulp aan Kinderen. Meer informatie vindt je in het  cursussen op deze site.

De planning van 2018 staat op de site

Zojuist hebben wij de actuele planning voor de nieuwe cursussen en de herhalingslessen gepubliceerd. Heeft u interesse in 1 van onze cursussen? Neem dan contact met ons op.

De herhalingslessen zijn weer gestart

Net als ieder jaar zijn wij ook in januari weer gestart met de herhaingslessen Eerste Hulp. In 4 blokken van 5 avonden kunnen onze leden de noodzakelijke herhalingslessen volgen om het volledige diploma Eerst Hulp geldig te houden.

Alle cursisten geslaagd voor de toets Eerste Hulp aan Kinderen.

Eind 2017 zijn we van start gegaan met de cursus Eerste Hulp aan Kinderen, hieraan deden14 cursisten mee. De cursus wordt afgesloten met een toets. Alle deelnemers zijn hiervoor geslaagd en ontvangen hiervoor het certificaat volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. 

Geslaagd voor diploma Eerste Hulp

Vanaf september 2017 waren we weer gestart met een nieuwe cursus Eerste Hulp. Eind november deden de cursisten hiervoor examen. 7 cursisten zijn voor het examen geslaagd en ontvangen hiervoor het diploma Eerste Hulp volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis.

De herhalingslessen EHBO ook achter de rug

De herhalingslessen voor de EHBO zijn weer achter de rug. Op 6 juni was de laatste herhalingsles. 4 groepen, elk 5 avonden met als laatste les het bezoek van 3 LOTUS slachtoffers. 5 Leerzame avonden met nieuwe vaardigheden waaronder de reanimatie bij kinderen en nog veel meer. Het bestuur geeft een groot compliment aan onze kaderinstructeurs en de helpers voor hun inzet in de afgelopen 5 maanden. 

De eerste herhalingslessen Eerste Hulp aan Kinderen achter de rug

In de afgelopen maanden hebben wij 3 herhalingslessen Eerste Hulp aan Kinderen verzorgd. Het was hard werken voor de deelnemers waarin nieuwe en bekende handelingen werden behandeld. In Q4 volgen er nog 4 herhalingslessen.

Geslaagd voor het diploma Eerste Hulp aan Kinderen

In januari zijn we gestart met een nieuwe groep Eerste Hulp aan Kinderen. Alle cursisten van deze groep zijn ook allemaal geslaagd voor de eindtoets.

Geslaagd voor het diploma Eerste Hulp aan Kinderen

Op 30 november was het de beurt aan de cursisten Eerste Hulp aan Kinderen. Ook zij hebben hard gewerkt om alle vaardigheden voor de eerste hulp onder de knie te krijgen. Met als resultaat dat iedereen, 14 deelnemers, zijn geslaagd voor de eindtoets. Ook de cursisten van deze groep van harte gefeliciteerd met het behalen van het diploma.

Geslaagd voor diploma Eerste Hulp

Op 29 november was het weer een spannende avond voor de cursisten van de beginnersgroep Eerste Hulp. 8 cursisten hebben het diploma behaald. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Nieuwe cursus Eerste Hulp aan Kinderen  in januari 2017

Bij voldoende deelnemers starten wij op 11 januari 2017 weer een nieuwe cursus Eerste Hulp aan Kinderen. Heeft u interesse? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zijn weer van start

Op 6 september zijn we weer van start gegaan met 9 nieuwe cursisten voor de basiscursus Eerste Hulp. Deze cursus wordt gegeven volgens 27e druk van Het Oranje Kruis boekje.

Start cursus Eerste Hulp op 6 september

De zomer vakantie is halverwege. De voorbereidingen voor de nieuwe cursussen zijn in volle gang. Op 6 september gaan we weer van start met een cursus Eerste Hulp. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus als u écht wilt weten hoe het moet? Meld u dan nu aan en zorg dat u er op 6 september bij bent.

Voorbereidingen herhalingslessen Eerste Hulp 2016 volop aan de gang.

Nog een paar dagen en dan is het weer zo ver. Dan gaan de herhalingslessen 2016 weer van start. Op 5 januari starten wij met blok 1 en op 24 mei eindigen wij met blok 4.

Geslaagd!

Afgelopen najaar zijn we weer van start gegeaan met 2 beginnerscursussen. Op 25 november hebben 12 cursisten met goed gevolg de eindtoets behaald voor het diploma Eerste Hulp aan kinderen. op 1 december hebben alle cursisten het diploma behaald voor de Basiscursus Eerste Hulp. Iedereen van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma's.

Nieuwe cursussen 2015

Voor het najaar 2015 staan er weer diverse nieuwe cursussen gepland. Op 8 september start de basis cursus EHBO en 28 oktober staat een beginnerscursus EHBO aan Kinderen gepland. Wilt u meer informatie of wilt u zich inschrijven? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatste herhalingsles EHBO voor het seizoen 2015.

Op 26 mei was alweer de laatste herhalingsles voor EHBO in het seizoen 2015. Het waren weer 5 leerzame avonden met o.a. de vaste onderwerpen als levensreddend handelen, verbandleer en als ultieme test de laatste avond met de medewerking van LOTUS slachtoffers. Het bestuur bedankt de kaderinstructeurs, LOTUS en de helpers voor hun tomeloze inzet! De komende periode is het even rustig en starten we de voorbereidingen voor de cursussen die in het najaar weer van start gaan.

Leerzame presentatie Diabetes tijdens de thema-avond na de jaarvergadering.

Op 11 februari vond de jaarvergadering plaats, zijn de diploma's uitgereikt aan de cursisten die in december waren geslaagd voor het diploma EHBO Basis. Aansluitend zijn er 2 jubilarissen in het zonnetje gezet met een mooie onderscheiding. De avond werd afgesloten met een thema avond over Diabetes. Het bestuur bedankt mw. Van der Linden voor haar leerzame presentatie.

Geweldige opbrengst collecte 2015

In de laatste week van januari hebben een aantal leden van onze vereniging gecollecteerd in de gemeente Alphen aan den Rijn. Ook dit jaar mogen wij weer spreken over een geweldige opbrengst van ruim €760,- Het bestuur bedankt de coördinator en de collectanten voor deze geweldige prestatie.

Herhalingslessen EHBO weer van start.

Op 6 januari zijn wij weer van start gegaan met de herhalingslessen 2015. In 4 blokken van 5 lesavonden proberen wij de lesstof weer te herhalen.

Geslaagd voor de EHBO basis cursus

Op 2 december is het examen EHBO afgenomen. Iedereen die hiervoor is geslaagd, van harte gefeliciteerd!!

Nog een paar plaatsen beschikbaar voor de 2e cursus Eerste Hulp aan Kinderen

Door de vele aanmeldingen voor de cursus Eerste Hulp aan Kinderen starten wij op 4 november met een 2e cursus. Hiervoor zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf u snel in door een e mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe cursus EHBO weer van start

Op 9 september, net na de vakantie, zijn wij weer van start gegaan met 8 enthousiaste cursisten voor de basiscursus EHBO. Wij wensen de cursisten heel veel plezier. 

Laatste herhalingsles EHBO 2014

Dinsdag 20 mei was alweer de laatste herhalingsles EHBO. Na 20 weken kunnen onze kaderinstructeurs en helpers weer even op adem komen. Kaderinstructeurs, helpers LOTUS slachtoffers en natuurlijk ook onze leden: Bedankt voor jullie geweldige inzet en graag tot de volgende (herhalings)les.

Nieuwe Basis Cursus EHBO

Op 9 september 2014 starten wij weer met een nieuw basiscursus EHBO.

Thema avond verdrinking en onderkoeling

Na de jaarvergadering op 12 februari sloot Dhr C. Versluys de avond af met een leerzame presentatie in het thema verdrinking en onderkoeling. He bestuur bedankt Dhr. Versluys voor zijn presentatie.

Geslaagd voor Eerste Hulp aan Kinderen

Op 5 februari was de laatste les voor de beginnerscursus EHaK. Alle cursisten zijn geslaagd voor de toets. Allemaal van harte gefeliciteerd.

Op 8 januari weer een nieuwe groep gestart met cursus Eerste Hulp aan Kinderen

Woensdag 8 januari zijn wij weer van start gegaan met een nieuwe groep van 10 cursisten voor Eerste Hulp aan Kinderen. Namens het bestuur wens ik de nieuwe cursisten heel veel succes en erg veel plezier.

Op 7 januari zijn we weer van start gegaan

Dinsdag 7 januari zijn wij weer van start gegaan met de herhalingslessen EHBO. Vanaf nu zijn de kaderinstructeurs en helpers weer iedere dinsdagavond aanwezig om de herhalingslessen EHBO voor een 100 leden te verzorgen.

Nieuwe cursus Eerste Hulp aan Kinderen

Door de grote vraag naar de cursus Eerste Hulp aan kinderen hebben wij besloten op 8 januari 2014 weer van start te gaan met een nieuwe cursus. Deze cursus wordt op woensdagavond gehouden in wijkcentrum De Oude Wereld in Alphen aan den Rijn.

Ook geslaagd voor Eerste Hulp aan Kinderen

Op dinsdag 3 december was de laatste avond van de 2e groep cursisten Eerste Hulp aan Kinderen. Alle cursisten zijn geslaagd voor de toets. Allemaal van harte gefeliciteerd.

Geslaagd voor Eerste Hulp aan Kinderen!

Afgelopen dinsdag was de laatste lesavond voor de cursus Eerste Hulp aan Kinderen. de avond werd afgesloten met een toest. Alle cursisten zijn hiervoor geslaagd. Allemaal van harte gefeliciteerd. Aanstaande dinsdag 19 november gaat een nieuwe cursus van start. Hiervoor zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Geef u nu nog op.

Inschrijvingen voor Herhalingslessen EHBO 2014 van start

De uitnodigingen voor de herhalingslessen EHBO basis seizoen 2014 zijn naar al onze leden gestuurd. De inschrijvingen stromen binnen en de blokken 1 en 2 zijn inmiddels al vol geboekt. Leden kunnen zich alleen nog inschrijven voor het 3e en 4e blok.

Nog een paar plaatsen beschikbaar!

Voor de extra cursus Eerste Hulp aan Kinderen, die op 19 november van start gaat, zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar! Schrijft u zich nog in?

Nieuwe cursus Eerste hulp aan kinderen van start!

Op 29 oktober zijn we met een grote groep van 18 cursisten van start gegaan met de cursus Eerste Hulp aan Kinderen. Wij wensen de nieuwe cursisten heel veel plezier en 3 hele leerzame avonden.

Extra cursus Eerste hulp aan Kinderen!

Door de grote groep aanmeldingen voor de cursus van 29 oktober hebben we besloten een extra cursus te organiseren. Deze extra cursus gaat, bij voldoende aanmeldingen, op 19 november van start.

Op 29 oktober nieuwe cursus Eerste Hulp aan Kinderen van start!

Op 29 oktober starten wij met een grote groep cursisten de cursus Eerste Hulp aan Kinderen.

Basiscursus EHBO geannuleerd!

Helaas hebben wij moet besluiten om de geplande basiscursus EHBO te annuleren. De reden hiervoor is dat er te weinig aanmeldingen binnen zijn gekomen. De volgende basiscursus zullen wij weer plannen voor het najaar in 2014. Wel gaan we vanaf 23 oktober van start met een grote groep cursisten Eerste Hulp aan Kinderen. 

Fijne vakantie!

Het bestuur van vereniging EHBO Alphen aan den Rijn wenst iedereen een hele fijne vakantie. Graag tot ziens bij één van onze beginnerscusrsussen of bij de eerst volgende herhalingslessen.

Basiscusrsus EHBO

Voor de nieuwe basiscursus EHBO, die op 10 september van start gaat, zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Schrijf u nu in! 

Basiscursus Eerste Hulp aan Kinderen

Op 29 oktober starten wij weer met een nieuwe cursus Eerste Hulp aan Kinderen. Voor deze cursus zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Herhalingslessen 2013 afgerond

Op 4 juni was de laatste EHBO herhalingsles voor 2013. Na 20 weken komt er nu een korte pauze voor de kaderinstructeurs en de helpers. het bestuur wil iedereen bedanken voor zijn of haar komst en inzet tijdens de herhalingslessen.

Nieuwe Basiscursus EHBO

Op 10 september starten wij weer een nieuwe Basiscursus EHBO.

Jaarvergadering en thema avond

Op 6 maart hebben we de jaarvergadering gehouden in Wijkcentrum De Oude Wereld. Hierin is het beleid van afgelopen jaar besproken en de plannen voor dit jaar. Na de jaarvergadering zijn de diploma's van de cursisten van de basiscursus EHBO uitgedeeld. De avond werd afgesloten door een interessante en leerzame presentatie over veiligheid van hulpverleners en CVA gegeven door Vincent Peters van Medivent Training en Support BV.

Collecte 2013

Eind januari stond ook in 2013 weer in het teken van de collecte. Door de inzet van een aantal enthousiaste leden van onze vereniging is er ruim € 740,- opgehaald. Iedereen die hieraan heeft meegewerkt ontzettend bedankt!!

Geslaagd!

Woensdag 30 januari was de laatste les van de beginnerscursus Eerste Hulp aan Kinderen. Deze avond werd afgesloten met een toets. Alle deelnemende cursisten zijn hiervoor geslaagd. Gefeliciteerd.

Participe bedankt!

Het bestuur wil alle medewerkers van afdeling Ruimte Huren van Participe ontzettend bedanken voor de plezierige samenwerking. Vooral in de periode van de renovatie van Wijkcentrum De Oude Wereld, de tijdelijke locatie aan de Marokkostraat was een plezierig alternatief en het meedenken met de verhuizingen van onze spullen werd erg gewaardeerd. Hartelijk dank daarvoor!

Terug in wijkcentrum De Oude Wereld

Sinds dinsdag 29 januari zijn wij weer terug in het, geheel vernieuwde, wijkcentrum De Oude Wereld. Direct bij binnenkomst is te zien hoe er afgelopen weken hard is gewerkt om het wijkcentrum weer een frisse uitstraling te geven, maar vooral ook om er een functioneel wijkcentrum van te maken. Als huurder kunnen we zeggen "Missie geslaagd."

Gelukkig nieuwjaar!

Het bestuur van Vereniging EHBO Alphen aan den Rijn-Centrum wenst u een gelukkig, maar bovenal gezond, nieuwjaar!!!

Nog een aantal plaatsen beschikbaar voor cursus Eerste Hulp aan Kinderen.

Op 16 januari starten wij een nieuwe cursus Eerste Hulp aan Kinderen. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Interesse? Meldt u nu nog aan!

Geslaagd!

Alle cursisten van de basiscursus EHBO zijn in december geslaagd voor het examen. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Geslaagd!

Op 6 november was de laatste lesavond Eerste Hulp aan kinderen. De 10 deelnemers zijn allemaal geslaagd voor de toets. Van harte gefeliciteerd!

Beginnerscursus Basis EHBO van start

Met 6 enthousiaste cursisten zijn we 11 september alsnog van start gegaan met de beginnerscursus Basis EHBO. Wij wensen de nieuwe cursisten erg veel succes!

Start beginnerscursus Basis EHBO uitgesteld.

Om een aantal redenen hebben wij de beginnerscursus Basis EHBO uit moeten stellen. De nieuwe startdatum is op 11 september. De cursisten die zich hebben ingeschreven zijn op 03 september hierover geïnformeerd. Onze excuses voor deze aanpassing.

Start nieuwe cursussen.

In het laatste kwartaal van dit jaar starten wij weer 2 nieuwe cursussen. Op 4 september starten wij weer met een beginnerscursus Basis EHBO. Op 23 oktober starten wij ook een nieuwe beginnerscursus Eerste Hulp aan Kinderen.

Zomervakantie

Met de laatste schooldag achter de rug staat de deur open voor de zomervakantie. Het bestuur wenst iedereen een hele fijne vakantie!!

24 Mei laatste herhalingsles 2012

In de afgelopen maanden zijn de cursisten, verdeeld in 4 blokken, 5 avonden geweest voor de verplichte herhalingslessen EHBO. De lessen stonden in het teken van herhaling van de bekende EHBO vaardigheden en waar nodig aangevuld met de wijzigingen zoals vermeld in het nieuwe EHBO boekje. Het waren leerzame avonden met fantastische inzet van de cursisten, kadersinstructeurs en de helpers. Met dank aan iedereen en graag tot volgend jaar! 

Collecte 2012

Eind januari stond weer in het teken van de jaarlijkse collecteweek. Net als voorgaande jaren is er een team van 9 enthousiaste leden met de collectebus op pad gegaan. Met  trots kunnen wij melden dat de collectanten ruim € 850,- hebben opgehaald.         Het bestuur bedankt iederen die hieraan heeft bijgedragen!

Extra herhalingsles Eerste hulp aan Kinderen

Op 4 april zullen wij, bij voldoende aanmeldingen, een extra herhalingsles verzorgen voor leden met een diploma Eerste hulp aan kinderen. Onze leden die hiervoor in aanmerking komen ontvangen op korte termijn een uitnodiging van ons. Klik hier voor meer informatie.

Jaarvergadering 2012

Op woensdag 1 februari heeft de jaarvergadering plaats gevonden. Na de jaarvergadering zijn de diploma´s uitgereikt aan de leden die op 13 december jl.het diploma EHBO hebben behaald. Aansluitend heeft de Nederlandse Brandwondenstichting een leerzame presentatie gehouden over brandwonden, het werk van deze stichting en de brandwondencentra.

1e Herhalingsles van start

Op 10 januari is het eerste blok herhalingslessen voor EHBO van start gegaan. De cursisten zullen de komende 5 lesavonden op de hoogte worden gebracht van de laatste wijzigingen en kunnen hun vaardigheden weer op niveau brengen.

Inschrijvingen blok 2 herhalingslessen

Ook blok 2 zit inmiddels helemaal vol. Inschrijven kan alleen nog in de blokken 3 en 4.

Inschrijvingen blok 1 herhalingslessen

Blok 1 zit inmiddels al helemaal vol. Inschrijven kan alleen nog voor de andere 3 blokken.

Geslaagd!

Dinsdag 13 december hebben de cursisten voor de beginnerscursus Basis EHBO examen gedaan. Alle cursisten zijn voor het examen geslaagd. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Inschrijving Herhalingslessen EHBO seizoen 2012

De inschrijving voor de herhalingslessen EHBO seizoen 2012 is begonnen. Op korte termijn ontvangen leden hierover ook een brief. U kunt als lid van de vereniging alvast via mail inschrijven. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Vernieuwde website

Vanaf eind november is de nieuwe website van Vereniging EHBO Alphen aan den Rijn-Centrum in de lucht. De vernieuwde website kunnen we makkelijk onderhouden door verbeterde invoegtoepassingen. Heeft u aanvullingen of verbeterpunten?  Geef ze aan ons door!

Geslaagd voor EHBO aan kinderen

Op 1 november is er een nieuwe cursus EHBO aan kinderen van start gegaan. Op 22 november was de laatste les gevolgd door een toets. Alle deelnemers zijn daarvoor geslaagd. Van harte gefeliciteerd allemaal!

EHBO aan kinderen 2011

Voor de cursus EHBO aan kinderen, die in novemer 2011 van start gaat, is inschrijven niet meer mogelijk. Wel kunt u zich alvast inschrijven voor de nieuwe cursus. Bij voldoende inschrijvingen zal de nieuwe cursus in het najaar 2012 van start gaan.

Rabobank Sponsofietstocht

Op zondag 25 september vond de Rabobank Sponsorfietstocht plaats. Gesterkt door het prachtige weer en het vermaak bij de stempelposten hebben een aantal leden het schitterende bedrag van € 156,- bij elkaar gefietst. Hartelijk bedankt voor jullie sportieve inzet.

Nieuwe cursus basis EHBO

Op13 september is er een nieuwe cursus Basis EHBO van start gegaan. 11 nieuwe cursisten hebben zich daarvoor aangemeld. Wij wensen hun de komende weken veel succes!

Rabobank Sponsorfietstocht

Op zondag 25 september vindt de Rabobank Sponsorfietstocht plaats. Met deze gezellige fietstocht kunnen we geld verdienen voor onze clubkas. Voor iedereen die namens onze vereniging meefietst omtvangen we een sponsorbijdrage die kan oplopen tot € 500,- Kijk op de site van Rabobank Rijnstreek voor meer informatie. Stuur snel een e-mail om je voor onze vereniging aan te melden!

Nieuwe cursus EHBO

Op 13 september 2011 starten we weer met een nieuwe groep de basis cursus EHBO. De avond begint om 19.00u in wijkcentrum De Oude Wereld in Alphen aan den Rijn. Inschrijven is nog mogelijk want er zijn nog een aantal plaatsen over. Klik hier voor meer info op de website

Herhalingslessen EHBO

Dinsdag 26 april 2011 hebben we weer de laatste herhalingsles gehad. De cursisten waren verdeeld over 3 groepen die elk 5 avonden aanwezig waren. Kaderinstructeurs en helpers, bedankt voor jullie inzet tijdens deze leerzameavonden.