Laatst gewijzigd

Augustus 2021

De cursus Eerste Hulp aan Kinderen is bedoeld voor mensen die meer willen leren over het verlenen van eerste hulp bij ongelukken aan kinderen en babies. Met name mensen met (kleine) kinderen die niet de gehele beginnerscursus willen volgen, maar toch graag handelend willen kunnen optreden bij kleine of grotere ongelukjes bij (hun) kinderen blijken geinteresseerd te zijn in deze cursus.

Deze cursus duurt 4 avonden. De lesstof omvat reanimatie bij kinderen en babies en wordt geoefend met speciale kinder- en babypoppen. Verder komen ook onderwerpen als stoornissen in de ademhaling en/of het bewustzijn aan bod, maar ook wat te doen bij verslikking, verbranding of het drinken van verkeerde stoffen. Hoe te handelen bij kneuzingen, breuken en wondjes wordt geoefend o.a. door het aanleggen van verbandjes.

De nadruk in de cursus ligt op praktisch handelen; Er wordt veel geoefend en veel met voorbeelden gewerkt. Onze kaderinstructeurs zijn deskundig en ervaren.

Indien alles goed verloopt, ontvangt u na afloop van de cursus een certificaat afgegeven en erkend door het Oranje Kruis (indien u geen gediplomeerd EHBO-er bent) of krijgt u een extra aantekening op uw EHBO-diploma (indien u wel gediplomeerd EHBO-er bent).

Heeft u al een geldig certificaat EHBO aan kinderen en wilt u de herhalingslessen volgen? Klik dan hier.

De kosten voor de cursus zijn € 80,-. Inbegrepen zijn de kosten voor het benodigde lesmateriaal (boekje en verbandmiddelen), het certificaat en koffie / thee tijdens de lessen.

Bij voldoende aanmeldingen starten wij in 2022 weer met een nieuwe cursus. De cursus wordt gegeven op woensdagavond en start om 19:00u in Buurthuis De Oude Wereld in de wijk Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn. De voorlopige planning van de lessen vindt u met deze link..

Voor meer info of aanmelden kunt u gebruik maken van ons contactformulier.

 Tip! Meerdere zorgverzekeraars vergoeden deze cursus. Controleer uw verzekeringspolis op deze mogelijkheid.